מבשלים אהבה

בארבעה במרץ 2024 בישלנו אהבה.
ניצח על הארוע השף המופלא שאול בן אדרת.
יש בנו אהבה והיא מנצחת את הכל.
ערבבנו אהבה עם ריחות ומטעמים.
כולם היו שם
הורים שאבדו את היקר מכל,
לפני 5 חודשים, חצי שנה, עשר שנים.
יחד בערבוב של עצב כאב
שמחה ומטעמים 

מתכונים 

שף שאול בן אדרת

 

קבוצה -1-

מרק פפה אלה פומודורו

סלט פנצנלה

עוף במלח

ריזוטו פטריות

פסטה אלאוליו

כרוב אדום צלוי בבלסמי

 

מרק פפה אלה פומודורו (מרק עגבניות מאזור טוסקנה)

 4 מנות

8 כפות שמן זית

1 בצל סגול קצוץ

8 שיני שום קלופות וקצוצות

2 עגבניות טריות מגורדות בפומפייה

1 פחית עגבניות משומרות

2 כפות רסק עגבניות

2 פרוסות לחם יבש

2 כפות סוכר

חופן עלי בזיליקום

1/2 ליטר מים

מלח ופלפל

אופן ההכנה

בסיר לאדות בצל ושום עם שמן זית, להוסיף את כל סוגי העגבניות ו-1/2 ליטר מים, לבשל כ-15 דקות לתבל במלח, פלפל וסוכר ולטחון הכל עם בלנדר מוט

לקרוע את פרוסות הלחם  ולהוסיף למרק ולבשל כדקה נוספת

לצקת לקערה ולטפטף שמן זית מעל, לקשט עם עלי בזיליקום.

*תוספות- גבינת פרמז'ן טבעונית

 

סלט פאנצנלה

4 מנות

2 עגבניות חתוכות לקוביות גסות

2 מלפפונים חתוכים לקוביות גסות

1 בצל סגול חתוך לטבעות

2 צנוניות פרוסות דק דק כולל קליפה

2 מקלות סלרי חתוך לגפרורים באורך 5 ס"מ

12 זיתי טאסוס שחורים מגולענים

חופן עלי פטרוזיליה מופרדים

חופן עלי בזיליקום

3 פרוסות לחם יבש / קרוע לחתיכות

4 כפות חומץ בלסמי

8 כפות שמן זית

4 כפות חומץ תפוחים

מלח ופלפל

אופן ההכנה

לערבב את כל המרכיבים

בגרסה חלבית ניתן להעשיר את המנה בכדורי מוצרלה קרועים לחתיכות

 

עוף במלח

4 מנות

1 עוף שלם

1 לימון

2 ק"ג מלח בישול עבה

אופן ההכנה

להכניס את הלימון לישבן העוף.

להניח את העוף במרכז תבנית אפיה , לשפוך מסביב לדפנות התבנית את המלח,

אסור שהמלח יבוא במגע עם העוף.

להכניס לתנור בחום של 200 מעלות למשך שעה לערך.

 

ריזוטו פטריות

4 מנות

50 גרם מחמאה

8 פטריות שמפיניון קצוצות דק

4 פטריות פורטובלו קצוצות דק

10 גרם פורצ'יני יבש מושרה בכוס מים

2 בצלצלי שאלוט קצוצים דק

1 כוס חלב שקדים או חלב קוקוס

1 כוס אורז לריזוטו

2 כוסות ציר ירקות

50 גרם גבינה טבעונית מגוררת

שמן כמהין

מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

במחבת להמיס את החמאה , להוסיף את הבצל ואת הפטריות

ולטגן כ -10 דקות על אש בינונית עד שהנוזלים של הפטריות מתאדים והבצל נהיה שקוף

להוסיף את האורז ולטגן עוד כ 2 דקות נוספות, להשקות  בציר הירקות כחצי כוס כל פעם ולערבב על אש קטנה עד שנספגים כל הנוזלים  תהליך של 15 דקות, להוסיף חלב שקדים או חלב קוקוס מלח, פלפל ולבשל כ-2 דקות נוספות

כשהריזוטו מבושל לדרגת אל דנטה מוסיפים את הגבינה המגוררת ואת שמן הכמהין ומגישים

אפשר להגיש עם פטריות צלויות/ כרישה מטוגנת

 

פסטה אלי אוליו

 2 מנות

רוטב לפסטה

6 שיני שום קלופות לפרוסות

2 כפות צלפים

10 ח' בצלצלים בחומץ – בצלצלי פנינה

12 יח' זיתי טאסוס מגולענים

1 פלפלון צ'ילי טרי או רבע כפית אבקת צ'ילי

חופן  פטרוזיליה קצוצה

8 כפות שמן זית

1/2 כוס גבינת פרמז'ן טבעונית  מגורדת

1/4 כפית מלח

אופן ההכנה

במחבת לחמם את כל מרכיבי הרוטב מלבד הפטרוזיליה והפרמז'ן עד לרתיחה.

להוסיף את עלי הפטרוזיליה ואת הפסטה המבושלת למחבת .

להגיש לצלחת ולפזר פרמז'ן מגורד מעל.

 

כרוב אפוי ברוטב בלסמי

4 מנות

1 כרוב אדום חתוך לשמונה פלחים לאורך

4 כפות שמן זית

8 כפות חומץ בלסמי

4 כפות סילאן

1/4 כפות צ'ילי יבש

מלח ופלפל

להניח בתבנית שתיכנס לתנור את פלחי הכרוב , לטפטף שמן זית, חומץ בלסמי, סילאן, צ'ילי, מלח ופלפל.

לעטוף בנייר כסף את התבנית ולאפות בחום של 180 מעלות למשך שעה וחצי.

 

קבוצה -2-

שווארמה דגים עם טחינה עמבה

סביצ'ה שולחן

דג בקארי

עראיס פירה ותרד

בוריק ביצה

ארטישוק

 

שווארמה דגים

4 מנות

4 סוגי דגים – 1 סלמון, 1 בורי, 1 מושט, 1 מוסר

4 כפות שמן זית

1 בצל חתוך לרצועות

1 גמבה חתוכה לרצועות

1 כף בהרט

1 כף כמון

טחינה עמבה

מצרכים:

1 כוס טחינה גלמית

4 כפות עמבה

2 כפות מיץ לימון

2 שיני שום קצוצות

1/4 כפית מלח

מים

לערבב הכל

אופן ההכנה

לחתוך את הדגים לרצועות דקות או קוביות

במחבת עם שמן זית לטגן בצל וגמבה

להוסיף את נתחי הדגים

לתבל במלח, בהרט וכמון

לבשל כ10 דקות נוספות

ולהגיש על מטבל טחינה עמבה

 

סביצ'ה דג בסויה צ'ילי וזעתר

4 מנות

200 גרם פילה דג לברק נקי מעור ועצמות

3 כפות סויה (מליחות בינונית)

1 פלפלון צ'ילי אדום פרוס

1 פלפלון שיפקה כבוש קצוץ

30 עלי זעתר טריים

מעט פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

לפרוס דג לפרוסות דקות ולסדר בצלחת, לטפטף לפי סדר: סויה, שמן זית, פרוסת צ'ילי, שיפקה ועלי זעתר, לבסוף לגרוס מעל פלפל שחור ולהגיש מיד.

 

דג בקארי

4 מנות

4 פילה דג (בורי, מוסר, דניס, לברק)

מצרכים לרוטב:

4 פחיות חלב קוקוס

2 כפיות ג'ינג'ר קצוץ מטרי

1/4 כפית מלח

2 כפות סילאן

2 כפיות מחית קארי

חופן כוסברה

1 פלפלון צ'ילי

10 עלי כפיר ליים

1 מקל למון גראס פרוס

אופן ההכנה

לבשל את מצרכי הרוטב עד לרתיחה ועוד 15 דקות לצמצום הרוטב, להוסיף את חתיכות הדגים ולבשל כ5 דקות נוספות ולהגיש.

 

עראיס פירה ותרד

4 מנות

4 פיתות

4 תפוחי אדמה מבושלים

500 גרם תרד טרי חלוט וסחוט

2 כפות בוטנים קצוצים

1/2 כפית קינמון טחון

חופן נענע קצוצה

1/4 כפית מלח

2 בצלים סגולים קצוצים

1/2 כוס שמן זית

אופן ההכנה

במחבת עם שמן זית לטגן בצל קצוץ עד שנהפך לזהוב

לקלוף ולמעוך את תפוחי האדמה ולערבב עם נענע, קינמון, בצל ובוטנים

לחתוך פיתות לחצאים ולמלא בתערובת

לשמן פיתות עם שמן זית

לצלות במחבת או גריל כחמש דקות מכל צד

 

בוריק – עלה סיגר במילוי ביצה ותפוח אדמה

5 מנות

10 דפי עלה סיגר- אפשר לקנות בסופר , מגיע קפוא (הם עגולים או מרובעים)

10 ביצים

10 כפות של מחית תפוח אדמה מבושל בתיבול מלח ופלפל (פירה)

5 כפות תרד חלוט וקצוץ

1 ליטר שמן

מלח ופלפל

אופן ההכנה

באמצע עלה להניח כף 1 מחית תפוח אדמה מעורבב עם תרד

לשבור ביצה באמצע, לקפל לחצי ולטגן כ-2 דקות בשמן עמוק בטמפרטורה בינונית

להעביר לנייר ספוג ולתבל במלח ופלפל

להגיש על שמנת חמוצה מתובלת בעירית קצוצה

 

ארטישוק (קרצ'ופי)

4 מנות

8 יחידות ארטישוק שלם טרי

1 ליטר שמן זית

2 שיני שום

מלח

פלפל

אופן ההכנה

לניקוי הארטישוקים, להתחיל  בגבעול הרגל לקלוף עם קולפן ולחתוך חלק תחתון יבש.

את העלים החיצוניים להסיר

לחתוך לרוחב פרח הארטישוק באמצע, להסיר ממרכז הארטישוק את השיער עם כפית

לסדר ארטישוקים בסיר ולהציף בשמן זית להמליח, לפלפל ולהוסיף שום.

לבשל על אש נמוכה כשעה

לשמור בצנצנת מוצף שמן זית

לטפטף מיץ לימון ולהגיש חם/ קר

 

קבוצה -3-

קרפצ'יו לוקוס וירקות גינה

סטייק טרטר + קרוסטיני

סלט עשבים

סלט סלק

פוקצ'ות בתנור אבן

כבד קצוץ עם חצילים

 

קרפצ'יו לוקוס וירקות גינה

4 מנות

400 גרם לוקוס טרי מפולט, נקי מעור ומעצמות

2 גזרים

2 סלקים

2 גבעול בצל ירוק

20 זיתי טאסוס מגולענים

4 צנוניות קטנות

2 בצלים אדומים קלופים

2 שומר

20 עגבניות שרי כל הצבעים

1/2 כוס שמן זית

4 גבעולים של פטרוזיליה

4 גבעולים של כוסברה

4 גבעולים של נענע

4 כפות לימון כבוש

2 לימונים

1 תפוז

4 כפות ג'ינג'ר כבוש

1 חבילה מיקרו אפונה

מלח/פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

לקלוף עם קולפן גזר וסלק לגפרורים

לפרוס דק דק שומר, בצל, צנונית ובצל ירוק

לחצות עגבניות שרי ולהפריד את עלי הפטרוזיליה, הנענע והכוסברה

לסדר את כל המרכיבים על הצלחת, לפרוס דג לפרוסות דקות ולהניח מעל.

לתבל בשמן זית, לימון כבוש, מיץ לימון, מלח ופלפל

לפזר גרידת לימון ותפוז מעל ולהגיש

 

סטייק טרטר – פילה בקר נא עם צלפים, בצל, חמוצים, וחלמון ביצה

4 מנות

200 גר' פילה בקר נקי טרי

4 כפות בצל אדום קצוץ

4 כפות עירית קצוצה

4 כפות סלרי קצוץ

4 כפות כרוב אדום קצוץ

4 כפות צלפים קצוצים

4 כפות חרדל דיז'ון חלק

4 כפות מלפפון בחומץ קצוץ

4 חלמון ביצה

4 כפות מיקרו נבטים

מלח אטלנטי

פלפל שחור גרוס

לקרוסטיני – בגט , שמן זית ומלח ים

להגשה:

לקצוץ פילה בקר עם סכין וליצור קציצה עגולה.להניח במרכז הצלחת את הבשר הקצוץ ומעל חלמון ביצה

לסדר את שאר המרכיבים מסביב לטרטר (או לערבב הכל ביחד)

לתבל במלח ופלפל ולהגיש. אפשר לתבל עם טבסקו/ רוטב ווסצ'סטר/ פלפל כבוש מדגסקר

 

סלט עשבים

6 מנות

2 צרורות פטרוזיליה

1 צרור נענע

1/2 צרור כוסברה

1 צרור אורוגולה

בצל סגול 1

1/4 כוס שמן זית

מיץ מלימון 1 גדול

מלח ופלפל

50 גר' שקדים קלופים פרוסים קלויים

אופן ההכנה

לקצוץ דק את העשבים והירקות, לערבב הכל יחד ולתבל במיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל ולטפטף מעל טחינה גולמית ולפזר שקדים קלויים

(אפשר להוסיף חמוציות / גרגרי רימון / צימוקים)

 

סלט סלק טרי בויניגרט

 4 מנות

4 סלקים בינונים טריים יפים

50 גר' צנוברים קלויים

2 כפות של נענע קצוצה

8 שזיפים מיובשים מגולענים

4 כפות רכז רימונים

2 כפות חומץ בלסמי

2 כפות סילאן

2 כפות שמן זית

מלח פלפל

50 גרם גרגרי רימון

אופן ההכנה

לקלוף סלקים ולחתוך לקוביות של 1 ס"מ x 1 ס"מ מדויקים

להכין מרינדה מרכז רימונים, חומץ בלסמי, סילאן, שמן זית, מלח ופלפל.

לקצוץ שזיפים לרצועות דקיקות לערבב את הכל ביחד

לקשט עם גרגירי רימונים

 

פוקאצ'ות

1 ק"ג קמח

כף גדושה מלח

1 כף שמרים

700 גר. מים

אופן ההכנה

לערבב ולהתפיח 24 שעות מראש במקרר או לחילופין: 6 שעות בטמפרטורת החדר.

תוספות:

בצל     שמן זית    רוזמרין    שום    שרי    זיתים   שומשום    מלח אטלנטי   קצח   זעתר

 

כבד קצוץ עם חצילים וריבת בצל

מצרכים:

1/2 ק"ג כבדים- כבדי עוף או כבדי בקר

2 חצילים

2 בצלים בינוניים קצוצים

3 ביצים קשות

4 כפות שמן זית

מלח ופלפל גרוס

אופן ההכנה

לטגן את הבצלים עם כף שמן זית עד השחמה, ולהניח בצד.

לטגן את הכבדים עם כף שמן זית, לתבל במלח ופלפל גרוס

לחתוך חציל לקוביות ולטגן עם 2 כפות שמן זית עד השחמה.

להניח על קרש את כל המרכיבים כולל הביצים הקשות ולקצוץ גס עם סכין,

לערבב ולתקן תיבול במלח ופלפל.

להגיש עם ריבת בצל

 

ריבת בצל

2 בצלים אדומים קלופים וקצוצים דק

1 כוס יין אדום

2 כפות חומץ בין יין אדום

2 כפות סילאן

1/2 כפית צ'ילי אדום קצוץ

מלח ופלפל

לבשל את כל המרכיבים כ 20 דקות על אש נמוכה לקבלת ריבה

wered by Publicators